HERBATINT TÖRTÉNELEM

Michele Albergo úttörő munkájának története és az Antica Erboristeria alapítása.

A készítmények formulái mintegy négy generációval ezelőtt születtek. Egy természet szerető nemesember saját használatra fejlesztette ki ezt a gyógynövényeken és növényi összetételen alapuló formulát.

A készítmények elkészítésének titka nemzedékről nemzedékre öröklődött, és általában csak szűk családi körben használták. 1970-ben a szintén természet szerető Mr. Michele Albergo, az utolsó ismerője ezeknek a formuláknak, elkezdte ezeknek a hajgyógyászati termékeknek az ipari termelését és kereskedelmi forgalomba hozatalát illetve megalapította az ANTICA ERBORISTERIA céget, melynek a jelenlegi székhelye Olaszországban található.

A természetes kozmetikumok területén szerzett tapasztalatának köszönhetően, Mr. Michele Albergo egy részletes piaci tanulmányában demonstrálta minden kétely nélkül, hogy a modern társadalmakban fellelhető egy tendencia, mely szerint kevésbé káros és kevésbé agresszív, és természetesebb hajápolást igényelnek az emberek. Ebből született a HERBAVITA vonal, természetes alapú és savas PH-jú kozmetikai termékcsalád a haj gondozására és higiéniájának fenntartására, mely képes a haj szerkezetére hatni, javítva az esztétikai megjelenést, és károsítás nélkül védelmez.

Magas minőségének, egyedülálló formulájának és összetevőinek, ökológiai termelési módjának, a Herbavita termékvonal nagy közönségsiker lett. Később, a piacon található hajfestékek gondos tanulmányozása világított rá, hogy a piacon nem kapható kevésbé káros tulajdonságokkal rendelkező, természetes alapra épülő hajfesték.

Ezután Mr. Michele Albergo egy hosszú és kitartó kutató programba kezdett, majd 3 év kisérletezés után született meg a legnépszerűbb Herbatint formula. Nemzetközi szinten is elismert, hogy a Herbatint volt az első ammónia nélküli hajszínező gél, ami befedi és beszínezi az ősz hajszálakat már az első használat után. Napjainkban is a Herbatint a legtermészetesebb alternatívája a jelenleg piacon kapható hajfestékeknek. 1970 óta, Mr. Michele Albergo kitartásának, állhatatos munkájának és marketing tudásának köszönhetően, a cég folyamatosan fejlődött.
Jelenleg, közel 50 évvel a megalakítása után, az ANTICA ERBORISTERIA mind a kifejlesztett technológiákban és mind kereskedelmi szervezetként is vezető céggé nőtte ki magát.

Egy családi hagyomány folytatásaként mindig meg fogja őrizni a családias jelleget, de ugyanakkor ma már az ANTICA ERBORISTERIA 5 kontinensen, több mint 25 országban van jelen, beleértve még Óceániát is, ahol a cég már több éve egyre növekvő sikernek és népszerűségnek örvend.

HERBATINT „otthona”, anyacége Olaszországban, Fara Sabina-ban. Központjuk és gyártóüzemük ezüst LEED fokozatú tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a környezetvédelmi fenntarthatóság egyik legmagasabb szintű elismerése az építőiparban.